Rentmeesterschap

 

Het beheer van een vastgoedportefeuille is de laatste jaren zodanig complex geworden (wetgeving, premies, verkopen/verhuren, ...), dat het voor eigenaars soms moeilijk is om te bepalen welke acties essentieel zijn om het uiterste te halen uit hun (vastgoed)investering.

Omdat we merken dat huurwoningen vaak niet voldoen aan de hedendaagse eisen inzake wooncomfort bieden wij deze service aan, hetgeen ten goede komt aan zowel eigenaar als huurder en resulteert in een duurzaam beheer met rendement op lange termijn. 

Hoe doen we dit?

Om een optimale dienstverlening te kunnen garanderen binnen ons bureau doen we beroep op een team van breed opgeleide vastgoeddeskundigen (vastgoedmakelaar met meer dan 30 jaar ervaring, verzekeringsmakelaar, syndicus en ingenieur-architect), waardoor we bijstand kunnen verlenen op 3 verschillende aandachtspunten:
 

Bouwtechnisch beheer

- Door strengere ecologische en veiligheidsnormen moeten ook huurwoningen af en toe opgefrist worden. Wij kijken wanneer er werken moeten uitgevoerd worden en kijken welke premies mogelijk zijn. Hierdoor vermijden we boetes en verspreiden we financiële uitgaven over verschillende periodes.
- We beschikken over een uitgebreid netwerk van vakmannen waarop wij steeds beroep kunnen doen, uiteraard werken wij ook graag samen met vakmannen die de eigenaar ons aanraadt.
 

Financieel beheer

- Anonimiteit van de verhuurder ten opzichte van de huurder. De huurgelden worden ontvangen door ons kantoor en doorgestort aan de eigenaar zonder het vrijgeven van zijn identiteit, discretie verzekerd.
- Advies omtrent de aankoop van (beleggings)vastgoed: Welke panden zijn goede investeringen? Wat is een correcte huurprijs? Wat is het mogelijke huurrendement van een investering? Wanneer verkoop ik mijn eigendom best opnieuw?
- Het beheren van de kosten in een mede-eigendom (bij grote uitvoeringswerken bespreken we steeds met de klant).
 

Juridisch beheer

- Rechtsbijstandverzekering voor de verhuurder in geval van wanbetaling of wanbeheer van de huurder.